Powell obećao pomoć u organizaciji palestinskih izbora

AMERIČKI državni tajnik Colin Powell obećao je u ponedjeljak američku pomoć u organizaciji palestinskih predsjedničkih izbora predviđenih za 9. siječnja, rekao je palestinski ministar vanjskih poslova Nabil Šaat, a prenosi France presse.

"Amerika će pomoći provedbi izbora i odlasku izraelskih snaga iz palestinskih gradova", rekao je ŠAat novinarima nakon sastanka palestinskog vodstva s Powellom.

U međuvremenu, izraelski premijer Ariel Sharon izjavio je da se idućih dana očekuje sastanak izraelskih i palestinskih dužnosnika o organizaciji palestinskih izbora, prenosi Reuters.

Govoreći pred parlamentarnim odborom za sigurnost, Sharon je kazao da će se sastanak sigurnosnih dužnosnika održati kako bi se "utvrdilo što Palestinci žele kako bi se izbori mogli održati kako je planirano", rekao je jedan Sharonov pomoćnik.

Izraelski dužnosnici obećali su ukinuti ograničenja kretanja za Palestince kako bi se izbori mogli održati, no nisu kazali hoće li to značiti i ublažavanje vojnih blokada i nadzornih točaka oko gradova na Zapadnoj obali.

Ranije je objavljeno da će Europska unija poslati svoju promatračku misiju na palestinske izbore.

Pročitajte više