Powell pohvalio reforme u Srbiji i Crnoj Gori

AMERIČKI državni tajnik Colin Powell pohvalio je u četvrtak reforme koje se provode u Srbiji i Crnoj Gori i zahvalio za suradnju te zemlje sa Sjedinjenim Državama u borbi protiv terorizma. L

Powell se u četvtak poslijepodne na kratko sastao sa srbijanskim premijerom Zoranom Živkovićem i ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goranom Svilanovićem.

Powell je nakon sastanka rekao kako je pohvalio reforme koje se provode u Srbiji i Crnoj Gori i potporu koju reformama pružaju ljudi u ovoj zemlji nakon ubojstva srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

On je također rekao da je zahvalio na "solidnoj suradnji" koju Sjedinjene Države dobijaju od Srbije i Crne Gore u borbi protiv terorizma i drugim bilateralnim pitanjima od obostranog značaja.

Glasnogovornik State Departmenta Philip Reeker je pred ovaj susret rekao kako je kretanje Srbije i Crne Gore prema euroatlantskim integracijama "prioritet za Sjedinjene Države".

On je također kazao kako je važno da Srbija i Crna Gora surađuje s Haškim sudom što uključuje uhićenje Ratka Mladića i njegovo izručenje Sudu.

(Hina) sl rb

Pročitajte više