U požaru doma za starije u Njemačkoj 4 mrtva. Policija istražuje jednog štićenika

Foto: EPA

Jutros je izbio požar u smještaju za starije osobe u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, a policija istražuje jednog od stanara kojeg dovode u vezu s događajem. Kako javlja njemački WDR, najmanje četiri osobe poginule su u požaru u domu za umirovljenike u Bedburg-Hau, a najmanje 59 osoba je ozlijeđeno, uključujući jednog policajca. 

Vatrogasci su zatekli vrlo dramatičnu situaciju u domu za umirovljenike Haus Simon von Moyland, prenosi t-online. Glavni osumnjičenik je 71-godišnji korisnik doma, rekli su policija i tužiteljstvo. Sumnjiči ga se za izazivanje požara iz nehaja. Vatrogasci su na mjesto požara stigli u 5 sati ujutro. Tada se vatra već proširila cijelom zgradom. Neki su se spasili bijegom kroz razbijene prozore.

Vatrogasci javljaju da je jedna osoba teško ozlijeđena. Trenutno je na liječničkoj skrbi zadržano 46 štićenika. "Ovo je vrlo dramatična situacija. Svi su u šoku", rekao je Michael Hendricks, glasnogovornik vatrogasne službe u Bedburg-Hau, za "Rheinische Post".

Bedburg-Hau se nalazi na donjoj donjoj Rajni u okrugu Kleve (Sjeverna Rajna-Vestfalija) - blizu granice s Nizozemskom. Općina ima dobrih 13.000 stanovnika.

Pročitajte više