Požeški gradonačelnik Ronko: Tužit ću tajnika Sabora

POŽEŠKI gradonačelnik, SDP-ovac Zdravko Ronko, je na današnjoj konferenciji za novinare najavio tužbu protiv tajnika Sabora Josipa Sesara.

Ronka je naljutila odluka saborskog Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa koje mu je izreklo 10 tisuća kuna kazne zato što je tijekom šestomjesečnog bolovanja primao zastupnički paušal i naknadu za odvojeni život. "Ovo doživljavam kao napad na svoju čast i ugled i slijedom toga tužit ću tajnika Hrvatskog sabora Josipa Sesara", kazao je Ronko i objasnio da je 4. lipnja 2009. godine doživio tešku ozljedu lijeve noge i desne ruke zbog kojih je završio na nekoliko operacija.

Sesar radi po diktatu HDZ-a

Ističe kako je o tome obavijestio tajnika Sabora koji je na temelju dokumentacije požeške bolnice podnio prijavu HZZO-u za ozljedu na radu 15. lipnja 2009. godine. "Liječenje i rehabilitacija trajali su 7,5 mjeseci  i, kad god je bilo moguće tijekom bolovanja, stručnim su službama predavane doznake za bolovanje, a korigirana je i naknada za bolovanje", kazao je Ronko i dodao da odluka nije utemeljena te da je ovo još jedan neuspio pokušaj jeftinog političkog pakiranja zlouporabom saborskih tijela.

Saborski zastupnik Nenad Stazić je rekao da je Povjerenstvo ovom odlukom izgubilo svaki kredibilitet te da je sada očito da većina odlučuje po diktatu HDZ-a. Protivno zakonu i razumu je nazvao činjenicu da i tajnik sabora Sesar djeluje po diktatu vladajuće stranke. Ronko je na kraju samo rekao da i sada ima zastupnika koji su više od šest mjeseci "izvan stroja", ali nisu prijavili bolovanje pa njih Sesar nije prijavio Povjerenstvu. 

Pročitajte više