Praizvedba dječje predstave vinkovačkih kazalištaraca

ČLANOVI dramske amaterske skupine Gradskog kazališta "Joze Ivakića" u Vinkovcima večeras su premijerno izveli predstavu Mire Gavrana "Bjelobradi nosi darove".

Predstava je prikazana u dvorani tzv. Mađarske škole jer je u tijeku obnova unutrašnjosti zgrade vinkovačkoga Gradskog kazališta koja bi, po riječima ravnatelja vinkovačkog kazališta Ivice Zupkovića, trebala biti gotova do svibnja i XII. festivala glumca.

"Bjelobradi nosi darove" treća je dječja predstava Gradskog kazališta premijerno izvedena u zadnjih godinu dana. U zadnje dvije godine, otkako je kazalište obnovilo rad, vinkovački kazalištarci premijerno su izveli sedam predstava s kojima su gostovali u Hrvatskoj i BiH.

Redateljica predstave "Bjelobradi nosi darove" je Andriana Raguž, a glume Željko Madić, Helena Spahić, Tihomir Lončarević, Josip Sabol i Vladimir Andrić. Glazbu je odabrao Goran Krznarić, a scenografiju, dizajn plakata i kostime Ivica Zupković.

Po riječima redateljice Raguž to je klasična božićna priča ispričana na zanimljiv način, koja želi djecu i sve gledatelje poučiti "da se uvijek isplati činiti dobre stvari".

Pročitajte više