Predsjednica HNS-ova interesnog odbora Koenig o napadu na stranačke aktiviste

INCIDENT kamenovanja aktivista Interesnog odbora mladih HNSa, koji se dogodio u petak u Dubrovniku na parkiralištu Ilijina Glavica, službena tijela Policijske uprave dubrovačkoneretvanske pokušala su zataškati, ustvrdila je danas predsjednica tog odbora Sonja Koenig.

Taj izgred zaslužuje višestruku osudu, jer je odraz netolerancije i nasilnički je čin kazala je Koenig u Karlovcu, u sklopu održavanja "kampanje za mlade".

Napomenula je da je policija o tome napravila očevid te u zapisnik upisala i izjave HNS-ovih aktivista na mjestu događaja. Srećom, nitko od njih nije ozlijeđen, a malo je oštećen i automobil s obilježjima stranke, rekla je Koenig.

Iako se incident dogodio u petak, ni do danas poslijepodne u središnjicu stranke nije stiglo izvješće dubrovačke policije, kazala je Koenig te najavila tiskovnu konferenciju u središnjici stranke čim stigne policijsko očitovanje.

Glasnogovornica zagrebačkog HNS-a Bojana Budimir, koja je također bila među kamenovanima, tvrdi da novinari nisu mogli dobiti službenu informaciju, jer se, po policiji, "ništa nije dogodilo, osim što je netko na grupu HNS-ovaca bacio nešto pijeska".

"Takvo netolerantno i nasilničko ponašanje nedopustivo je bez obzira na to jesu li napadnuti građani aktivisti neke stranke ili primjerice pripadnici druge rase, nacionalne manjine ili slično", ustvrdio je danas u Karlovcu saborski zastupnik HNS-a Darko Šantić. Dodao je da su takva ponašanja rezultat neprimjerene politike nekih stranaka koje nedovoljno osuđuju takve incidente, štoviše "izravno im ili neizravno daju podršku".

U ime HNS-a Karlovca i Karlovačke županije Šantić je osudio kamenovanje mladih HNS-ovaca u Dubrovniku, ali i činjenicu da taj čin do sada nije osudila niti jedna stranka, niti gradske strukture Dubrovnika.

HNS-ova kampanja za mlade u Karlovcu pobudila je interes građana za sve tri teme Interesnog odbor mladih HNS-a. Riječ je o edukaciji protiv droge, ukidanju obveznog vojnog roka profesionalizacijom vojske i inicijativi da se s 50 lipa po svakoj prodanoj kutiji cigareta financira informatizacija osnovnih škola, što bi godišnje donijelo 250 milijuna kuna.

Pročitajte više