Predsjednik Hrvatskog sabora završio posjet Francuskoj

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks završio je u srijedu navečer dvodnevni službeni posjet Francuskoj gdje je dobio jasnu potporu za Hrvatsku u predstojećim pregovorima s Europskom unijom koji bi trebali početi sredinom ožujka.

U srijedu je Šeks razgovarao sa svojim domaćinom Jeanom Louisom Debreom koji je izrazio želju da se Hrvatska što prije pridruži Europskoj uniji, ali i da ispuni sve uvjete koje je pred nju postavila Unija.

Šeks je kazao da je u razgovorima s Debreom ali i s predstavnicima najvažnijih političkih stranaka u Nacionalnoj skupštini dobio jednodušnu poruku da Hrvatska ima punu potporu na putu u Europsku uniju i da su prepoznati njeni napori da pokuša ispuniti sve kriterije.

Poručili smo francuskim kolegama da Hrvatska čini sve što je u njenoj moći kako bi uklonila rezerve i moguće blokade za početak pregovora u ožujku, kazao je Šeks.

Predsjednik Hrvatskog sabora u srijedu se sastao i s predsjednikom Senata Christianom Ponceletom a predviđeni sastanak s ministricom za europske poslove Claudiom Heignere je otkazan zbog njenih obveza.

(Hina) xbis ysd

Pročitajte više