Predsjednik Mesić otvorio dvije nove dionice autocesta

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić svečano je danas za promet otvorio dvije nove dionice autocesta, u ukupnoj dužini 46 kilometara, od kojih je jedna na autocesti Rijeka-Zagreb, a druga na autocesti Zagreb-Split, ukupne vrijednosti radova oko 2,2 milijarde kuna.

Mesić je na autocesti Rijeka-Zagreb otvorio dionicu Vukova Gorica-Bosiljevo, dužine 10 kilometara i vrijednosti radova 320 milijuna kuna, a na autocesti Zagreb-Split dionicu Bosiljevo 2 - tunel Mala Kapela, dužine 35 kilometara i vrijednosti radova 1,9 milijardi kuna.

Svečanosti otvorenja nazočili su i predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić i predsjednik Vlade Ivica Račan.

Predsjednik Mesić je, podsjetivši kako je autocesta bila u planu za izgradnju i prije 35 godina, kazao da bez nje Hrvatska ne može biti konkurentna. Graditi ceste ne bi bilo moguće bez dugoročnih stranih kredita, koji zbog dobrog hrvatskog kreditnog rejtinga imaju povoljne kamate, jer se ceste nigdje ne grade gotovim novcem iz proračuna, naglasio je hrvatski predsjednik.

Ocjenjujući hrvatski model investiranje i gradnje autocesta trenutno najboljim u Europi, predsjednik Meisć je naglasio da će se do 2008. završiti autocesta do Dubrovnika, a do 2010. sve predviđene autoceste u Hrvatskoj.

Pročitajte više