Predsjednik Mesić poslao izraze sućuti ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić u ponedjeljak je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu izrazio sućut nakon tragičnog okončanje talačke krize u školi u Beslanu u Sjevernoj Osetiji.

"Potresen tragičnim događajima u Sjevernoj Osetiji dozvolite da izrazim najoštriju osudu terorističkog čina u Vašoj zemlji te uputim Vama i svim nastradalim obiteljima izraze najdublje sućuti", stoji u Mesićevoj poruci ruskom predsjedniku.

"Uvjeren sam da jedino najšira međunarodna aktivnost može dovesti do iskorjenjivanja uzroka i ambijenta u kojem se globalni terorizam rađa. Podrška i interes Hrvatske u tom smislu bili su i ostali nedvosmisleni, a to je putem jačeg i prihvaćenog angažmana Ujedinjenih naroda", nastavlja Mesić ističući: "osobno smatram kako su neriješene regionalne krize potencijalna žarišta terorističkog djelovanja".

"U tom pogledu smatram da jedino pregovori i dogovori mogu donijeti rješenja koja će isključiti potencijalne terorističke aktivnosti", zaključio je hrvatski predsjednik.

Talačka kriza u Beslanu okončana je u petak akcijom ruskih snaga. Navodni čečenski teroristi u školi u Beslanu držali su gotovo tri dana više od tisuću talaca, većinom djece. Krvava bilansa te krize još nije konačna, a prema posljednjim podacima poginulo je 335 osoba, od čega 156 djece, a više od 700 ljudi je ranjeno.

(Hina) xpp/xnab ynab

Pročitajte više