Predsjednik Mesić primio izaslanstvo akcije "Hrvatski rječnik za školska računala"

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić primio je organizatore akcije "Hrvatski rječnik za školska računala", kojoj je cilj da svaki razred u svim srednjim školama u Hrvatskoj, njih oko osam tisuća, za Božić ove godine dobije na poklon barem jedan komplet CD i knjigu "Velikog rječnika hrvatskog jezika" Vladimira Anića.

O pripremama za provođenje akcije predsjednika Mesića, koji je član Počasnog odbora akcije uz Relju Bašića, Miroslava Radmana, Nadana Vidoševića i Zrinku Vrabec Mojzeš, izvijestio je Slavko Goldstein, urednik izdavača rječnika, Novog Libera.

Akcija će početi obraćanjem javnosti u svim medijima 4. rujna 2004., a zaključit će se 15. prosinca.

Podržalo ju je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, koje smatra da se tim projektom, "pogotovo u vrijeme kada se Hrvatska priprema za ulazak u Europu, uvodi u obrazovni sustav suvremeni kvalitetan program kojim se podiže razina pismenosti, odnosno jezična i opća kultura informatičkog komuniciranja".

Izaslanstvo je istaknulo da se Ministarstvo sa zadovoljstvom priključilo toj akciji koju vode visoki dužnosnici, gospodarski i javni djelatnici, te vrsni stručnjaci.

U izaslanstvu su bili Slavko Goldstein, pokretač akcije "Hrvatski rječnik za školska računala"; Relja Bašić, glumac, član Odbora petorice, te g. Radovan Radovinović, koordinator akcije "Hrvatski rječnik za školska računala".



(Hina) xpp yjn



Pročitajte više