Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Saveza organizacija invalida Hrvatske

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je danas u posjet izaslanstvo Saveza organizacija invalida Hrvatske, krovne udruge invalida u Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

Izaslanstvo je predsjednika obavijestilo o tijeku priprema za VIII. Hrvatski simpozij o invalidima koji će se održati u Šibeniku od 18. do 20. svibnja ove godine, što je najveći takav skup ove godine u Europi. Predsjednik Mesić je podržao njihove napore te je prihvatio pokroviteljstvo i obećao da će, ako mu to budu dopuštale državničke obveze, nazočiti Simpoziju.

Tema Simpozija, koji će okupiti oko 300 osoba s invaliditetom, predstavnike udruga te stručnjake iz Hrvatske, ali i iz drugih zemalja, je zdravstvo, odnosno reforma zdravstva te što od nje mogu očekivati osobe s invaliditetom, a naglasak je stavljen na nabavku ortopedskih pomagala te pomoć zdravstvene njege i rehabilitacije u kući.

Izaslanstvo je predsjednika Mesića obavijestilo o svojim planovima i akcijama koje će biti poduzete ove godine u prigodi obilježavanja europske godine osoba s invaliditetom.

U izaslanstvu Saveza organizacija invalida Hrvatske su bili dr. Zorislav Bobuš, predsjednik Saveza, Marica Mirić, stručna savjetnica u Savezu, Jeronim Trputec, tajnik Saveza, Miroslav Pospiš, predsjednik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, Milan Tomljanović, predsjednik saveza civilnih invalida rata Hrvatske te Josip Petrač, predsjednik Hrvatskog saveza invalida rada, navodi se u priopćenju Ureda Predsjednika.

Pročitajte više