PREDSJEDNIK MESIĆ PRIMIO VERHEUGENA

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je u srijedu povjerenika Europske komisije za proširenje Guentera Verheugena, koji boravi u dvodnevnom posjetu Hrvatskoj, priopćio je Ured Predsjednika. L

Verheugen je izrazio zadovoljstvo napretkom Hrvatske posljednjih godina, naglasivši kako je takvom razvoju događaja posebno pridonio predsjednik Mesić, te je izrazio nadu da će Hrvatska i dalje poduzimati sve što je potrebno na svom putu u EU, dodaje se u priopćenju.

Izjavivši da je zadovoljan dosadašnjom suradnjom s Verheugenom, hrvatski predsjednik je izrazio nadu u nastavak suradnje s obzirom da Verheugen preuzima dužnost potpredsjednika Europske komisije i povjerenika za poduzetništvo i industriju, dodaje se u priopćenju.

Sastanku su nazočili hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, ministrica za europske integracije Kolinda Grabar-Kitarović i šef izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj Jacques Wueneberger, kaže se u priopćenju.

Verheugen je u srijedu u Zagrebu, osim s Mesićem, razgovarao s predsjednikom hrvatskog Sabora Vladimirom Šeksom, obratio se zastupnicima u Saboru, prisustvovao izvanrednoj sjednici Vlade, a u četvrtak putuje u Šibenik gdje će biti proglašen počasnim građaninom.



(Hina) xpp/xbis ydj

Pročitajte više