predstavljen projekt "blago krša"

U Hrvatskom novinarskom društvu večeras je predstavljen projekt Hrvatske radiotelevizije (HRT) "Blago krša". L

U sklopu projekta snimit će se 12 dokumentarnih televizijskih emisija te dvije monografije o hrvatskome kršu, izvijestila je voditeljica projekta Lidija Gašparović.

Prva je fotomonografija "Blago krša", autora Ive Pervana, koji je večeras pokazao fotografski niz "Hrvatski san - Hvar", u obradi Matije Meštrovića i uz tekst Veljka Barbierija.

Drugu, popularno-znanstvenu publikaciju "Blago krša", radit će stručno-znanstveni tim projekta čiji je znanstveni mentor prof. dr. Esad Prohić, a izvršni urednik novinar Ivo Lučić.

Prohić je zahvalio Lidiji Gašparović na dobro osmišljenom i vođenom projektu, koji je, kako je istaknuo, "potaknuo znanstvenike da javno prezentiraju i prikladno oblikuju svoje znanje o našem kršu koji je, prije svih, jedinstven hrvatski proizvod".

Ideju su poduprli direktor programa Hrvatske televizije Vanja Sutlić i glavni urednik "National Geographic Hrvatska" Hrvoje Prćić, koji je istaknuo da njegov časopis ima namjeru obraditi temu o hrvatskome kršu, te je pozvao ekipu koja radi na projektu "Blago krša" da "ujedine snage kako bi tu sliku ponudili svijetu".

Predstavljanju projekta "Blago krša" nazočan je bio i akademik Miroslav Radman koji je naglasio kako su krš i njegovi pejzaži veliko bogatstvo i divota te da ga se isplati predstaviti svijetu.

"Naš krš je impresivan, on daje glavni pečat naše domovine", naglasio je akademik Radman.

Pročitajte više