Predstavljen zbornik priča za mlade - "Zbirnik"

Pod nazivom "Zbirnik" danas je predstavljen prvi zbornik priča za tinejdžere 25 suvremenih hrvatskih dječjih i tinejdžerskih pisaca, članova Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade (HDKDM). L

"Zbirnik" je priredila književnica Silvija Šesto-Stipaničić, uredio ga je Robert Mlinarec, a fotografiju na koricama izradila je Ana Šesto.

Mlinarec je rekao da je "Zbirnik" prva knjiga novopokrenute biblioteke HDKDM te da će uskoro biti predstavljene i ostale četiri.

Iduće godine plan će biti ambiciozniji, idemo na osam knjiga - pet tinejdžerskih i tri dječje, rekao je Mlinarec.

Silvija Šesto-Stipaničić rekla je da je "Zbirnik" jedna specifična knjiga kakvu namjeravaju izdavati svake godine. Namjera mu je na neki način okupiti "kremu" hrvatskih pisaca za djecu i mlade, odnosno one članove koji su svojim radom, ambicijom i entuzijazmom pridonijeli temeljnoj zadaći Društva - promociji književnosti za djecu i mlade.

U "Zbirniku" su se našle priče 25 suvremenih pisaca za djecu i mlade, od kojih su većina nagrađivani i vrlo su čitani pisci, istaknula je.

Ove godine "Zbirnik" smo žanrovski koncipirali s pričom, a sljedeće godine možda će to biti drama, treće poezija, rekla je Šesto-Stipaničić.

Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade osnovano je u veljači i svakim danom ima sve više članova koji ostvaruju temeljne zadaće Društva - promociju književnosti za djecu i mlade i prodor knjige i u najudaljenija mjesta Hrvatske.

(Hina) xbma ymc

Pročitajte više