predstavljena knjiga pjesama tomislava marijana bilosnića "tigar"

Knjiga pjesama zadarskoga književnika Tomislava Marijana Bilosnića "Tigar" predstavljena je danas u Društvu hrvatskih književnika. L

Iako se 150 pjesama oslanjaju na temu tigra, najmanje je riječ o životinji već o spoznaji slobode i uspostavi veze s duhovnošću cijele planete, rekao je predstavljajući knjigu književnik Đuro Vidmarović.

Ocijenio je kako pjesnik Bilosnić istražuje fenomen podsvjesnoga a "tigar je za to idealna životinja". Vidmarović je podsjetio kako tigar nije prva životinja koja okupira pjesnika, koji je već pjesnički obradio i labuda, kozoroga, zeca, jelena, ribe i dr.

Predstavljenu zbirku ocijenio je "najboljim poetskim dostignućem" u hrvatskome pjesništvu u posljednjih nekoliko godina.

Sveučilišni profesor Živko Nižić ocijenio je kako preko tigra pjesnik gradi "čudesan kubistički pogled u osobni egzistencijalni svemir".

Tomislav Marijan Bilosnić suvremeni je hrvatski književnik, pjesnik, feljtonist, putopisac, kritičar, novinar, slikar i fotograf. Autor je 40-ak knjiga proze, poezije, kritika, feljtona i putopisa, a preveden je na 11 jezika. Izdavač knjige je "3000 godina Za Dar" iz Zadra.

(Hina) xmb yaz

Pročitajte više