Predstavljena knjiga "Raymond Carver i ja" Tess Gallagher

"RAYMOND CARVER i ja" naziv je danas predstavljene knjige intimističkih dnevničkih zapisa, sjećanja, pisama, pjesama, razgovora i eseja književnice i Carverove životne suputnice Tess Gallagher.

Knjiga, u nakladi V.B.Z.-a i prijevodu Petra Vujačića, nastala je nakon smrti poznatog književnika Raymonda Carvera 1988. i snažno utjelovljuje zajedništvo, stvaralačku povezanost i isprepletenost Carvera i Gallagher.

Predstavivši knjigu i književnicu, Drago Štambuk je podsjetio na višegodišnje poznanstvo i druženje s Gallagher i Carverom, stvaralačku snagu i Carverovu borbu s alkoholizmom te na svojevrstan emotivni i stvaralački oporavak nakon poznanstva i početka života s Tess Gallagher.

Knjiga je vrsta memoara bez uobičajenih memoarskih formalnosti, rekla je Tess Gallagher govoreći o knjizi i 11 godina života s Carverom.

Također tu su bilješke i fotografije nastale s dvaju putovanja po Europi s Carverom. Ako želite upoznati Carvera, pročitajte ovu knjigu i knjigu Carverove poezije, rekla je Gallagher, izrazivši zadovoljstvo što je imala povlasticu gledati kako Carver postaje sretan čovjek.

Pročitajte više