Predstavljena koalicija HDZ-a, DC-a HSLS-a i HD za Zagreb

Koalicija HDZa, HSLSa, DCa i Hrvatskih demokršćana (HD) za Grad Zagreb predstavljena je danas na konferenciji za novinare u sjedištu HDZova zagrebačkog Gradskog odbora, a njegova predsjednica Jadranka Kosor nije željela objaviti ime HDZova nositelja liste za Grad Zagreb, iako je napomenula da je već određen.

Ne želeći pobliže govoriti o HDZ-ovom nositelju liste, Kosor je rekla da će njegovo ime biti poznato sutra, iako je kasnije u neformalnom razgovoru s novinarima ostavila otvorenu mogućnost da to bude objavljeno i večeras nakon sjednice HDZ-ova zagrebačkog Gradskog odbora.

Napomenula je da je u najužem izboru bilo pet do šest osoba.

Koalicija HDZ-a, HSLS-a, DC-a i Hrvatskih demokršćana, zajedno izlazi na lokalne izbore vjerujući da će na njima ostvariti sjajan rezultat i početak novog vremena za Grad Zagreb, jer ima ljude koji znaju, mogu i hoće, te da će na njegovu čelu zamijeniti dosadašnju neuspješnu koaliciju (SDP-a i HNS-a), kazala je Kosor. Dodala da je koalicijski sporazum tih stranaka potpisan jučer.

Potpredsjednik DC-a Joško Morić rekao je da se Zagreb nalazi u blatu i da ga iz njega treba izvući i stvoriti uvjete da se može gospodarski razvijati. Potrebno je stvoriti odgovornu i ozbiljnu gradsku vlast i DC će tome dati puni doprinos, kazao je Morić.

Potpredsjednik HSLS-a Hrvoje Vojković kazao je da je Zagrebu potrebna koalicija koja će pridonijeti razvoju Grada Zagreba, a ne služiti interesima pojedinaca. Koalicija je dogovorena s ciljem stvaranja vlasti koja će se baviti vitalnim pitanjima Grada. Ni jedna od članica ove koalicije nije kompromitirana u prošlom mandatu gradske vlasti, rekao je Vojković, napominjući da aktualna gradska vlast nije u proteklom mandatu dovršila niti jedan projekt.

Potvrdio je da je dogovoreno da HSLS dobije peto, a DC šesto mjesto.

Predsjednik HD-a Ante Ledić je naglasio da Zagreb treba pokrenuti iz letargije, nemoći i stagnacije te da žele promijeniti postojeće stanje.

(Hina) xdm yaz

Pročitajte više