Predstavljena web stranica Papina pohoda Hrvatskoj

TISKOVNI ured Hrvatske biskupske konferencije (HBK) predstavio je danas internet stranicu trećeg Papina pohoda Hrvatskoj, od 5. do 9. lipnja.

Stranicu koja se nalazi na adresi: www.papa.hr (engleska verzija www.pope.hr) predstavili su nacionalni koordinator trećeg Papina pohoda Hrvatskoj tajnik HBK Vjekoslav Huzjak i predstojnik Tiskovnog ureda HBK i ravnatelj IKA-e Anton Šuljić.

Na početnoj stranici korisnike dočekuje glavna vijest i izbornik za pretraživanje stranica. Glavna vijest za sada je pastirsko pismo koje su hrvatski biskupi uputili vjernicima 11. travnja u povodu Papina posjeta Hrvatskoj.

Geslo je trećeg Papina pohoda Hrvatskoj "Obitelj - put crkve i naroda" i, uz logo posjeta, nalazi se na vrhu same stranice.

U lijevom stupcu stranice nalazi se izbornik na kojemu se nalaze korisne informacije za hodočasnike u svih pet biskupija koje Papa posjećuje.

Na stranicama koje su danas predstavili priređivači mogu se naći i skraćeni pregledi Papinih dvaju prethodnih posjeta Hrvatskoj.

Huzjak je rekao da je treći posjet Svetog Oca Hrvatskoj itekako važan za naše društvo. Sveti Otac dolazi nas ohrabriti i učvrstiti u vjeri, dodao je.

Zanimljivo je i to što je ovo stoti jubilarni Papin posjet izvan Italije u 25 godini njegova pontifikata.

Uoči predstojećeg posjeta Anton Šuljić je najavio tiskovnu konferenciju 28. svibnja u prostorijama HBK na kojoj će o Papinu posjetu govoriti nadbiskupi Josip Bozanić, Ivan Devčić, pomoćni biskup Vlado Košić i tajnik HBK Vjekoslav Huzjak.

Pročitajte više