Predstavnici sindikata Istre i Kvarnera najavili dolazak na pregovore između uprave "Ujanika" i sindikata

"U NAZOČNOSTI ministra gospodarstva Ljube Jurčića u petak će se nastaviti pregovori Uprave Uljanika i sindikata, na koji nije pozvan Sindikat Istre i Kvarnera", izjavio je danas glavni povjerenik i član Predsjedništva toga sindikata u "Uljaniku" Rajko Kutlača, naglasivši da će se sindikalni predstavnici ipak pojaviti na tim pregovorima.

"U tome nas mogu samo fizički spriječiti", rekao je Kutlača na konferenciji za novinare u Puli.

Dodao je da je Sindikat većinskom sindikatu u "Uljaniku", Sindikatu metalaca Hrvatske, poslao pismo s prijedlogom da zajednički djeluju kako bi se našlo najbolje rješenje za radnike, no da do danas nisu dobili odgovor.

Kutlača je istaknuo da ih je posebno iznenadilo pismo predsjednika Sindikata metalaca Hrvatske Ive Marjanovića, u kojem moli Sindikat Istre i Kvarnera da ih "pusti na miru kako bi spor u Uljaniku završili sami".

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera smatra da je upitna uloga predstojnika Vladina Ureda za socijalno partnerstvo Vitomira Begovića u pregovorima jer, tvrdi Kutlača, "Begović uporno zaobilazi Sindikat Istre i Kvarnera premda je taj sindikat jedini ostao u Uredu za socijalno partnerstvo, kad su ga", kako je rekao, "napustili svi sindikati, pa tako i Sindikat metalaca Hrvatske".

Kutlača je odbacio i tvrdnje da je Sindikat Istre i Kvarnera u dogovoru s poslovodstvom "Uljanika", napomenuvši kako je upravo taj sindikat zahtijevao da se poštuje kolektivni ugovor, dodijeli dobiti radnicima 2002. te nastavi socijalni dijalog.

Pročitajte više