premijer račan sutra s gospodarstvenicima

Premijer Ivica Račan sa suradnicima sutra će razgovarati s predsjednicima uprava i direktorima tridesetak uspješnih hrvatskih tvrtki koje su po dosadašnjim rezultatima i najavljenim projektima potencijalni hrvatski ´regionalni igrači´.L

Na sastanku u Banskim dvorima okupit će, kako je najavljeno, predstavnici AD Plastika, Agrokora, Atlantic Gruoupa, Belišća, Cimosa, Croatia osiguranja, Dalmacijacementa, Ericsson Nikole Tesle, Francka, Galenskog laboratorija, Gavrilovića, Ingre, Inkera, Keramičke industrije Orahovica, Keruma, Končara, Kraša, Lure, Našicecementa, Oriolika, Plave Lagune, Plive, Podravke, Samoborke, Saponije, SMS-a, Slin valisa, Tankerske plovidbe, TDR-a, Tehnixa, Uljanika, Varteksa, Vetropack Straže i Vindije.

Iz Vlade je već duže vrijeme najavljivan taj sastanak kojemu je cilj vidjeti i može li i kojim mjerama Vlada pomoći jačanju tvrtki na domaćem tržištu i izazovima njihova regionalnog širenja.

Premijer Račan sredinom je prošlog tjedna istaknuo kako je jasno da se ne može napraviti generalni projekt regionalnog prodora hrvatskih tvrtki, već će trebati raditi konkretne, operativne projekte.

Ekspanzija gospodarstva, te poboljšanje životnoga standarda hrvatskih građana i odlučan iskorak prema Europi prilike su koje se ne smiju propustiti, istaknuo je tada Račan.

Uz premijera, sutrašnjem sastanku bit će nazočni i potpredsjednik Vlade Slavko Linić, te ministri financija, gospodarstva, turizma, javnih radova, obnove i graditeljstva i obrta, malog i srednjeg poduzetništva. Isto tako, sastanku će biti nazočni i čelnici fondova za razvoj i zapošljavanje, te za regionalni razvoj, kao i čelnici HBOR-a, HGK, HUP-a i Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

Pročitajte više