PREMIJER SANADER U SRIJEDU I ČETVRTAK U MOSTARU

Hrvatski premijer Ivo Sanader boravit će u srijedu i četvrtak u dvodnevnom posjetu Bosni i Hercegovini i sudjelovati sudjelovati na Međunarodnoj konferenciji o investiranju u BiH, koja se održava u Mostaru u četvrtak i petak, priopćeno je u ponedjeljak navečer iz Vlade RH. LL

Sanader će u Mostar doputovati u srijedu popodne i odmah posjetiti mostarsko sveučilište. Iste večeri očekuje ga susret s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem.

U četvrtak će hrvatski premijer govoriti na plenarnoj sjednici prvog dana Međunarodne konferencije o investiranju u BiH, a tijekom dana očekuju ga bilateralni susreti s bugarskim premijerom Simeonom Sakskoburgotskim, makedonskim predsjednikom Borisom Trajkovskim, slovenskim premijerom Antonom Ropom, albanskim premijerom Fatosom Nanom i predsjednikom SCG Svetozarom Marovićem.

Prije povratka u Zagreb, Sanader će posjetiti mostarski Stari most, tamošnju kliničku bolnicu i tvornicu "Aluminij".

U četvrtak navečer u Mostar će doputovati predsjednik Republike Stipe Mesić koji će također uz niz bilateralnih susreta, sudjelovati na završnom dijelu Konferencije u petak.

(Hina) xpp ydj

Pročitajte više