Premijer Sanader uputio brzojav sućuti supruzi Ive Frangeša

PREDSJEDNIK Vlade Ivo Sanader poslao je brzojav sućuti supruzi preminulog akademika Ivana Frangeša, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

"Akademika Frangeša hrvatska je javnost poznavala kao ugledna i utjecajna kroatista i romanista, povjesničara književnosti i pedagoga koji je širio ljubav prema hrvatskoj književnosti naraštajima mladih ljudi.

Svojim iznimnim poznavanjem romanskih književnosti, akademik Frangeš u svom je životnom djelu osobito naglašavao mediteranski identitet hrvatske kulture i naobrazbe. Njegovo književno-povijesno djelo i njegov istraživački rad uvijek su vodili računa o cjelovitoj europskoj kulturi koje je hrvatska književnost i kultura nerazdvojiv i nezaobilazan dio.

Smrću akademika Frangeša izgubili smo znanstvenika koji je na osobit i učinkovit način otvarao razumijevanje za hrvatsku književnost i kulturu u Europi, te potvrđivao europske vrijednosti u hrvatskoj tradiciji. Djelo akademika Frangeša kao i uspomena na njega ostat će, jednako u hrvatskom kulturnom prostoru kao i u svima nama koji smo ga poznavali, trajni i neizbrisivi", kaže se u brzojavu koji je Sanader u ime Vlade i svoje ime poslao supruzi Ivana Frangeša.

Pročitajte više