PREMIJERA PREDSTAVE ´POPCORN´ U GAVELLI

Predstava ´Popcorn´ britanskog dramatičara Bena Eltona, u režiji Dražena Ferenčine, premijerno je izvedena večeras u Dramskom kazalištu Gavella u Zagrebu.

Po riječima dramaturginje Lade Martinac Kralj, likovi u drami - filmski redatelj i ubojice o kojima on snima film, opsjednuti su slikom o sebi, imati ´image´ za njih imperativ je postojanja.

Cijeli motiv zabave, od filma kao industrije zabave do apsurdne postavke da je ubijanje fantastičan oblik zabave jer podsjeća na film, za Bena Eltona je pravi dramatruški motor koji stvara niz ciničnih i humornih obrata, dodaje Martinac.

U predstavi glume Zlatko Vitez, Duško Valentić, Enes Vejzović, Nenad Cvetko, Jelena Miholjević, Ivana Bolanča, Bojana Gregorić, Ana Begić i Antonija Stanišić.

Drama Bena Eltona (London, 1959.) dobila je britansku nagradu ´Laurence Olivier´ za najbolju novu komediju u 1998. Igrala je u tri kazališta u Velikoj Britaniji (London, Leeds, Nottingham), te u Belgiji, Francuskoj, Španjolskoj i Sloveniji. Široj publici Ben Elton je poznat kao autor televizijske serije ´Crna guja´.

Pročitajte više