Premijerka se predomislila: Ako Bog da, s ministrom ću otvoriti još jednu cestu

PREMIJERKA Jadranka Kosor danas je s ministrom prometa, mora i infrastrukture Božidarom Kalmetom u Rijeci otvorila puni profil Riječke obilaznice. Iako izravno nije komentirala jučerašnje navode kako razmišlja o Kalmetinoj smjeni, iz govora se ipak dalo naslutiti da je nakon prospavane noći promijenila mišljenje.

Kosor čeka rezultate istrage pa će razmisliti o daljnjim potezima

Naime, osim što je pohvalila prometno-gospodarski napredak grada u kriznoj 2009., premijerka je naglasila i da će, ako Bog da zdravlja, s ministrom za dva mjeseca doći i na otvaranje ceste, misleći na cestu D404 koja je u završnim radovima. "Je li tako, minister?", dodala je gledajući Kalmetu.

Komentirajući jučerašnju željezničku nesreću, Kosor je kazala kako je s Kalmetom razgovarala na putu za Rijeku te kako se još čekaju rezultati istrage, a nakon čega će se odlučiti o daljnjim potezima. Također, dodala je, nije razmišljala o o "razlamanju" Ministarstva prometa, mora i infrastrukture na više dijelova. Kalmeta nije htio komentirati ništa o svojoj ostavci dodajući kako je premijerka već govorila o tome nešto.

"Grad Rijeka i Vlada vole se javno"

Premijerka i ministar danas su u promet pustili posljednju završenu dionicu čvor Orehovica - čvor Diračje. Ukupna duljina dionice je 8,85 kilometra. Na toj dionici su radovi trajali skoro dvije godine, a izgrađena su četiri tunela, dva vijadukta, dva nadvožnjaka i jedan podvožnjak. Time je napokon završena 23 mjeseca duga agonija riječkih vozača koji su svaki dan morali tražiti nove obilaske po centru grada.

Na otvaranju je premijerka Kosor rekla kako se grad Rijeka i Vlada vole javno. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel nije bio toliko oduševljen ljubavlju koju Vlada pokazuje za grad, ali je ipak vidno uzbuđen rekao kako je "i nebo proplakalo od sreće" zbog dovršenja obilaznice. O ostavci ministra Kalmete nitko nije želio reći niti riječi.

Pročitajte više