Preminula treća žrtva nesreće u Karlovcu, obitelj optužuje karlovačke liječnike

61-GODIŠNJA Zdravka Nedeljković, koja je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila prošloga tjedna  kada se autobus koji se vozio na relaciji Beograd-Split prevrnuo u blizini Karlovca, preminula je zbog nemara karlovačkih liječnika, optužuje srpski Kurir.

Kako tvrde u listu, liječnici u karlovačkoj bolnici u kojoj je pacijentica primljena propustili su joj dijagnosticirati prijelom ključne kosti, naprsnuće slezene i perforaciju čira, te ju otpustili kući s dijagnozom višestrukog prijeloma rebara.

Naprsnuće slezene i perforacija čira izazvali su, kako piše list, obilno krvarenje, te je Nedeljković nedugo nakon nesreće preminula u niškoj bolnici.

Po dolasku u nišku bolnicu Nedeljković je navodno utvrđeno napuknuće još dva rebra, što navodno nije bilo navedeno i u otpusnom pismu koje je Nedeljković dobila u karlovačkoj bolnici.

Nedeljković je u utorak navečer otpuštena i iz niške bolnice, međutim dan kasnije stanje joj se, kako je za list prepričala kći preminule, drastično pogoršalo. U niškoj je bolnici operirana u četvrtak oko 2 sata ujutro. Kako prenosi Kurir, Nedeljković je preminula nakon što je došlo do perforacije čira i napuknuća slezene.

Podsjećamo, teška prometna nesreća dogodila se u noći s 9. na 10. kolovoza, oko 3.20 sati, kada se autobus splitskih registracijskih oznaka koji je prometovao na relaciji Beograd-Split, prevrnuo u oštrom zavoju na priključnom traku iz Karlovca na autocestu A1 prema Splitu i Rijeci. Autobus je nakon slijetanja sa ceste pao na krov te je toliko uništen da je ostao potpuno spljošten.

Većina putnika bili su građani Srbije.

Karlovačka Opća bolnica zaprimila je tada 36 ozlijeđenih, od čega su 22 osobe zadržane na liječenju, dok su ostale puštene kući.

Dvije osobe, Ljiljana Milenković i Dragana Simjanović, zbog teških ozljeda kralježnice, bile su prebačene u Zagreb. Među ozlijeđenima je bilo i petero djece, od kojih je troje zadobilo teške ozlijede. U nesreći su poginule Jelka Damjanović iz Knina i Kata Šimulija iz Novog Sada.

Općinsko Državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je danas Županijskom sudu u Karlovcu istražni zahtjev protiv Duška Olivarija zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće.

Duško Olivari dan nakon nesreće u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju priznao je krivnju, kazavši kako je kasno uočio skretanje za naplatne kućice i ušao u zavoj prebrzo.

Foto: Cropress.com

Pročitajte više