Pretučeni Igor Rađenović: Ne bojim se, idući tjedan se vraćam na posao

PRETUČENI bivši šef Zagrebačkih cesta Igor Rađenović kazao nam je da se sljedeći tjedan vraća na posao izvršnog direktora Holdinga, gdje će biti nadređen menadžmentu Zagrebačkih cesta. "Još uvijek sam na bolovanju, ali sljedeći tjedan bi se već mogao vratiti", kaže Rađenović, na kojega su 16. svibnja dvojica nemaskiranih napadača ispred njegovog doma u Novom Zagrebu napali suzavcem i palicama, te ga namlatili.

To je protumačeno kao upozorenje zbog suradnje sa USKOK-om u istrazi o kriminalnom poslovanju Zagrebačkih cesta, a napadači do danas nisu pronađeni. I bilo je dovoljno da Rađenović zatraži smjenu sa mjesta direktora, i sada će iako "nadređen" menadžmentu igrati manju ulogu u tom poduzeću nego prije napada.

Zagrebački Holding je danas izaslao priopćenje u kojemu navode da će Rađenović, "i dalje ostati zadužen za poslovanje Zagrebačkih cesta, ali s pozicije potpredsjednika Zagrebačkog holdinga", a sve kako bi se "reagiralo na špekulacije" o budućem poslu i statusu pretučenog direktora.

Na njegovom ga je mjestu, naime, privremeno mijenjao dugogodišnji financijski direktor Slobodan Gracin, s kojim je Rađenović prema napisima medija u sukobu zbog suradnje sa USKOK-om, a na mjesto voditelja Zagrebačkih cesta do daljnjega imenovan je Srećko Vučković, koji je dosada radio u Zimskoj službi.

"Svi su oni moji suparnici", komentirao je te napise Rađenović, i dodao "šalim se, nemam što dodati priopćenju".

Rađenović "nadređen" menadžmentu Zagrebačkih cesta

U današnjem priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Holdinga Nenad Ivanković stoji da je Uprava Holdinga u suglasnosti s Rađenovićem oformila tim stručnjaka koji će zajedno s njime koordinirati rad u Zagrebačkim cestama. U tom će timu biti i Stipan Matoš, član Uprave već otprije zadužen za Podružnicu Zagrebačke ceste, te predsjednik Uprave Slobodan Ljubičić.

Kako stoji u tom priopćenju, Rađenović će kao potpredsjednik Holdinga po poslovnoj liniji biti nadređen menadžmentu Zagrebačkih cesta i "nastaviti sa svojim naporima da se sredi stanje u toj podružnici, a što je samo privremeno prekinuo brutalni i zločinački napad na njega, koji Uprava Zagrebačkog holdinga opetovano najoštrije osuđuje i poziva sve relevantne državne institucije da što prije otkriju i kazne izvršitelje i nalogodavce tog gnjusnog čina".

Nije ga strah, osjeća se dobro

Upitali smo ga je li ga nakon napada strah nastaviti raditi i surađivati sa USKOK-om. Pogotovo ovih dana kada su pripadnici krim miljea napali novinara Dušana Miljuša, od tada uspoređivanog sa Rađenovićem.

"Nije me strah raditi svoj posao, još uvijek sam na bolovanju, ali sljedeći tjedan bi se već mogao vratiti. Žao mi je zbog gospodina Miljuša, čuo sam da je prošao puno gore od mene", kazao je Rađenović.

Dodaje da ovime ne odlazi na novu dužnost jer je i do sada bio izvršni potpredsjednik u Holdingu, samo neće, kao do prije napada, biti operativno zadužen u Zagrebačkim cestama. Na pitanje kako se fizički osjeća dva tjedna nakon napada, u maniri meteoropata odgovara - "dobro, samo mi ovo vrijeme na žalost teško pada".

A.B.
Foto: Zagrebački holding

Pročitajte više