Priča dječaka koji je odbio pridružiti se IS-u: Otkako su mi odrezali nogu i ruku više mi se ne živi

Screenshot: Channel 4 News

ČAK i djeca stara tek osam godina na meti su džihadista Islamske države, koji ih regrutiraju kako bi se pridružili u njihovom brutalnom osvajanju teritorija i uspostavi kalifata.

Jedan od dječaka koji je proživio pakao, jer je odbio pridružiti se ISIS-u, ispričao je svoju potresnu priču za Channel 4 News.

"Okupili su ljude, vezali mi nogu i ruku. Ruku su mi postavili na drveni blok i odrezali je mesarskim nožem. Tada su mi odrezali i nogu. Odrezane su ih postavili ispred mene da ih mogu vidjeti", ispričao je Omar.

Ekstremitete mu je amputirao čovjek kojeg u ISIS-u nazivaju "Buldožer".

Dječak je otad pobjegao iz Sirije, tek nekoliko dana nakon što su mu amputirane noga i ruka. Cijena koju je platio za svoju hrabrost velika je - siromaštvo, bol i progon.

"Kada izlazim iz kuće ne vraćam se dok ne padne noć zbog stuba. Otkako su mi odrezali nogu i ruku odustao sam od života. Ne mogu hodati, ne mogu ništa primiti..."

Omarovo javno kažnjavanja korišteno je kao upozorenje svima kojima padne na pamet oduprijeti se ISIS-u.

"Doveli su djecu i tinejdžere te im rekli da sam nevjernik te da će im odrezati nogu i ruku. Rekli su da će svi koji im se budu suprotstavljali ostati bez ruke i noge."

 
The children of Isis

“Since they cut off my hand and foot I have given up on life.”Boys and girls as young as eight are recruited by Isis. One boy who refused to join was mutilated as a warning to other children. The report contains some distressing images. Watch in full: https://www.youtube.com/watch?v=EVxZfP1fC_I

Posted by Channel 4 News on Thursday, October 1, 2015

Pročitajte više