Prikupljeno oko 400.000 kuna za rehabilitacijski Centar za slijepe

U HUMANITARNOJ akciji Hrvatske udruge za školovanja pasa vodiča i mobilitet za izgradnju prvog rehabilitacijskog centra za područje orijentacije i mobiliteta slijepih u Hrvatskoj dosad je prikupljeno oko 400.000 kuna, priopćila je danas Zagrebačka banka.

Zagrebačka banka i UniCredit Group uključili su se u akciju udruge sa sloganom "Imaš siće za vodiče?", koja je povezala kulturni događaj - koncert Filharmonijskog orkestra milanske Scale i humani projekt namijenjen gradnji rehabilitacijskog centra.

Prihod od održanog koncerta u iznosu od 201.360 kuna uplaćen je na žiro račun udruge uoči Međunarodnog dana bijelog štapa.

Zagrebačka banka organizirala je dodatnu akciju prikupljanja sredstava putem svoje prodajne mreže.

Svi koji se žele priključiti inicijativi mogu to učiniti uplatama u korist žiro računa Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet broj 2360000-1500063859, a sve uplate putem Zagrebačke banke oslobođene su plaćanja naknade.

Dosad je uplatama građana, poslovnih subjekata i zaposlenika banke prikupljeno gotovo 200.000 kuna, što nije konačan iznos s obzirom da će akcija u poslovnicama Zagrebačke banke trajati do daljnjega.

Akcijom se, osim izravne pomoći gradnji rehabilitacijskog centra, želi skrenuti pozornost javnosti na probleme slijepih osoba, kojih danas u Hrvatskoj ima oko 6.000, i potrebu stvaranja preduvjeta za njihovo ravnopravno uključivanje u društvo, kaže se u priopćenju.

Pročitajte više