Pripreme za sastanak mješovitog povjerenstva o manjinama

Izaslanstvo Nacionalnog vijeća hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i Crnoj Gori (SCG) koje je vodio predsjednik toga vijeća Josip Pekanović razgovaralo je u utorak u Beogradu s ministrom za ljudska i manjinska prava SCG Rasimom Ljajićem o pripremama za prvi sastanak mješovitog povjerenstva koja će se baviti problematikom položaja nacionalnih manjina u obje države, priopćeno je iz Ljajićevog ureda.

Mješovito povjerenstvo će biti sastavljeno od predstavnika ministarstava SCG i Hrvatske kao i predstavnika manjina iz obiju država, a bavit će se glavnim problemima i zaštitom manjina kao i unapređenjem suradnje dviju zemalja.

Tijekom razgovora izražena je spremnost za sudjelovanjem u zajedničkim projektima koji su od interesa za hrvatsku manjinu u Srbiji i Crnoj Gori i srpsku manjinu u Hrvatskoj.

Ljajić je obavijestio izaslanstvo hrvatskog Nacionalnog vijeća da će Sporazum za zaštitu manjina, potpisan izmedu Državne zajednice Srbije i Crne Gore i Republike Hrvatske, Srbija i Crna Gora ratificirati do kraja svibnja.

(Hina) xtman ybs

Pročitajte više