Pripreme za vezivanje "Kravate oko arene" teku po planu

PROJEKT umjetničke instalacije "Kravata oko Arene" autora Marijana Bušića teče po planu i može se očekivati da će čvor te najveće kravate na svijetu oko pulske Arene biti zavezan 18. listopada, rekao je danas Mladen Marinović, koordinator izvedbe te umjetničke instalacije.

O njezinoj veličini zorno govori nekoliko podataka: dugačka je oko 700 metara i obuhvaća oko 3200 četvornih metara tkanine. Širi dio kravate od čvora do završetka, odnosno "tijela kravate" dugačak je 94 metra, a u najširem dijelu široka je 25 metara, rekao je Marinović na konferenciji za novinare.

Autor Marijan Bušić, ravnatelj ustnove "Academia Cravatica", kazao je da je to neprofitna ustanova koja promiče kravatu kao dio hrvatske i svjetske kulturne baštine.

"Radujemo se što su umjetničku instalaciju "Kravata oko Arene" prepoznali i poduprli kao svjetski kulturološki projekt naša ministarstava kulture, europskih integracija i turizma te Hrvatska turistička zajednica", rekao je Bušić.

"Izradbu ove kravatice prihvatili smo kao velik poslovni izazov i sretni smo zbog ukazana povjerenja i nadamo se da ga nećemo iznevjeriti", rekla je Anita-Ana Ivanković u čijem se krojačkom salonu šiva "najkravata".

Pročitajte više