Priveden strani maloljetnik koji je spolno općio s petogodišnjim stranim dječakom

POLICIJSKA uprava sisačko-moslavačka priopćila je danas da je 17. veljače, nakon provedene kriminalističke obrade, istražnom sucu Županijskog suda u Sisku privela maloljetnog stranca s privremenim boravkom u Hrvatskoj zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo spolnog odnosa s petogodišnjim dječakom, stranim državljaninom.

Kažnjivo djelo spolnog odnosa s djetetom počinjeno je na području Policijske uprave sisačko-moslavačke 16. veljače. U cilju zaštite djece, maloljetnika i digniteta obitelji, odnosno u skladu s obvezama iz Zakona o sudovima za mladež, kako je rekao glasnogovornik Petar Mašić, PU nije izvješćivala o tom događaju i ne može dati detaljnije informacije.

Privođenje maloljetnog stranca potvrdio je i istražni sudac Županijskog suda u Sisku Ivan Veršić koji je također odbio dati podrobnije informacije o tom slučaju, ističući da je za to ovlašten predsjednik Županijskog suda u Sisku Danko Kovač.

Kovač je pak za Hinu rekao da je riječ o vrlo osjetljivom kažnjivom djelu i o ranoj fazi istrage te da bi se davanjem podrobnijih informacija prekršio zakon.

Pročitajte više