Prodaja HP Integritya u 2004. premašila milijardu USD

HEWLETT PACKARD je objavio da su u 2004. godini prihodi tvrtke od prodaje rješenja vezanih uz poslužitelje HP Integrity premašili milijardu USD, što označava prekretnicu u rastućoj popularnosti tih poslužitelja kao prvog izbora za najveća opterećenja u okruženjima poslovnih korisnika.

Rješenja koja obuhvaćaju poslužitelje, softver, sustave HP StorageWorks i hardverske usluge u primjeni su u brojnim vitalnim djelatnostima, poput financijskih usluga, proizvodnje, davatelja mrežnih i drugih usluga, te u javnom sektoru. HP je ujedno imenovao neke od kupaca poslužitelja HP Integrity, među kojima su Bank of New York, Premier Bankcard, Inc. i CRI/Criterion, tvrtka u vlasništvu Royal Dutch/Shell Group of Companies.

Osim toga, HP je na tržište izbacio nova poboljšanja cijele serije poslužitelja Integrity opremljenih bržim procesorima Intel® Itanium® 2, nove integrirane mogućnosti virtualizacije za više operacijskih sustava, proširene značajke za visoku raspoloživost i oporavak od katastrofa za HP-UX 11i i Microsoft Windows® Server 2003, prvu inačicu plaćanja prema upotrebi za Windows, nove verzije operacijskih sustava OpenVMS i Linux te usluge evolucije za poslužitelje HP NonStop. (Dodatne informacije o ovim temama dostupne su u elektroničkom kompletu na adresi www.hp.com/go/integritywebevent.)

Novi klijenti i softverska podrška za rješenja HP Integrity

 “Za poslovanje tvrtke CRI/Criterion presudna je sposobnost koordiniranja zaliha i resursa na lokacijama klijenata diljem svijeta, što HP-ovo rješenje svrstava u kategoriju ključnih namjena. Kako bismo bili sigurni da će rješenje udovoljiti našim potrebama, proveli smo opsežno dokazivanje koncepcije u HP-ovu centru za rješenja, smanjujući trajanje, složenost i rizik svoje implementacije”, kazala je Petra G. Faisst, direktorica poslova vezanih uz SAP, CRI/Criterion.

“Sa svojim novim rješenjem koje se oslanja na HP, Intel, Microsoft i SAP, ostvarili smo vrlo otpornu raspoloživost sustava, djelotvorniju infrastrukturu za širenje i učinkovitost poslovanja te sposobnost bolje i brže reakcije na potrebe korisnika.”

“Rješenja s poslužiteljima Integrity donose dobre poslovne rezultate sve većem broju klijenata koji zamjenjuju IBM-ova velika računala i stare Sunove sustave”, rekao je Marcello.

Softverska podrška za poslužitelje HP Integrity sada obuhvaća više od 3000 aplikacija na području infrastrukture za kritične namjene, planiranja poslovnih resursa, upravljanja opskrbnim lancem, poslovnih istraživanja i računalstva visokih performansi, čime se zaokružuju poslovna okruženja.

Prodavači postaju primarni prodajni kanal

Povećanje broja prodavača sustava HP Integrity nastavlja se velikom brzinom. Prodaja putem indirektnih kanala i dalje premašuje postavljene ciljeve te je prerasla u najveći prodajni kanal za poslužitelje HP Integrity. Primjerice, tvrtka Toshiba Solutions Corporation of Japan, ponuđač rješenja za poslovne sustave, nedavno je objavila da će u Japanu prodavati poslužitelje HP Integrity kako bi ubrzala širenje svojih rješenja. NEC, Hitachi, Mitsubishi i Oki Electronics također nastupaju kao OEM prodavači poslužitelja HP Integrity u Japanu.

Pročitajte više