Produljene koncesije Narodnom, Otvorenom i Katoličkom radiju

VIJEĆE za elektroničke medije produljilo je danas za sedam godine koncesije Narodnom radiju, Otvorenom radiju i Hrvatskom katoličkom radiju za emitiranje na državnoj razini.

Vijeće je Televiziji Slavonije i Baranje produljilo koncesiju za Osječko-baranjsku županiju te Kanalu Ri za grad Rijeku.

Koncesije su produljene i najvećem dijelu lokalnih radijskih postaja, a jedini novi koncesionari su Radio Rab i Radio Delta iz Metkovića.

Dvije radijske koncesije u Puli ponovno su dodijeljene Radio Maestralu i tvrtki Arena Radio. Predstavnici tvrtke Prijemnik, koja se natjecala za te koncesije, najavili su nakon sjednice Vijeća da će pokrenuti upravni spor. Tvrde da dva pulska radija krše zakon jer jedan samo pušta glazbu, a drugi ne plaća naknadu za koncesiju.

Radijske koncesije ponovno su dobili Zagrebački radio, tvrtka Bosco iz Opatije, Jadranka iz Malog Lošinja, Radio Biokovo iz Vrgorca, riječki Radio Reful, Radio Labin, Radio Rovinj, Radio Korčula, tvrtka DTR TV i Radio difuzija iz Buzeta, Radio Orahovica, Radio postaja Novska, Radio postaja Pag, šibenski Gradski radio ritam, osječki Gradski radio, Petrinjski radio, Radio Gorski Kotar iz Delnica, vukovarski Radio Dunav, Radio Borovo, Radio M iz Vela Luke, RTL radio iz Lekenika, Radio Trogir i Radio Pirovac.

Koncesije za Beli Manastir, Vinkovce i Oroslavlje nisu dodijeljene jer se na natječaj nitko nije javio.

Pročitajte više