Programsko vijeće HRT-a podržalo poslovni i investicijski plan te kuće

Članovi Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (HRT) podržali su danas poslovni plan i plan investicijskih ulaganja HRTa u ovoj godini, uz uvjet da se o pitanjima na koje nisu dobili odgovore raspravi na radnom sastanku zatvorenom za javnost.

Iako su članovi Vijeća dali pozitivno mišljenje na poslovni plan i plan investicijskih ulaganja, dogovorili su da će o detaljima tih dokumenata razgovarati na zatvorenom radnom sastanku jer je glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić odbio u javnost iznijeti brojke, kazavši da su one poslovna tajna kuće.

"Ne može svaka poslovna odluka biti javna. Tko igra s otvorenim kartama gubi", kazao je Galić, nakon što je prekinuo raspravu o troškovima dramskog i zabavnog programa.

Govoreći o poslovnom planu rekao je da se nastavlja kontinuitet stabilnog poslovanja i ulaganja u modernizaciju.

"Nakon pet godina pozitivnog poslovanja i 2005. trebala bi potvrditi da je poslovna politika dugoročno bila dobra". No, ustvrdio je da HRT treba smanjiti troškove i racionalnije poslovati želi li zadržati vodeću poziciju na medijskom tržištu.

"Tu imamo veliki prostor i ako ga ne iskoristimo mogli bi za dvije godine izgubiti poziciju koju sada imamo", kazao je Galić, ponovivši da će do lipnja biti gotova analiza poslovanja koja će pokazati ima li na HRT-u viška zaposlenih.

Prihodi u ovoj godini kreću se na razini prošle godine, a troškovi su za dva posto viši, no njih bi, kako je rekao Galić, trebalo smanjiti rebalansom.

Vijeće je podržalo i izviješće o vanjskoj produkciji HTV-a u 2004., kao i Izviješće o ostvarenju programskog usmjerenja Hrvatskog radija za prošlu godinu.

(Hina) xmvr yso

Pročitajte više