Pronađeni ostaci afganistanskoga zrakoplova

OSTACI afganistanskoga zrakoplova u kojem su bile 104 osobe, a nestao je u četvrtak navečer, pronađeni su u petak u blizini Kabula, objavio je jedan zapadni sigurnosni izvor.

Boeing 737 tvrtke Kam Air pronađen je sjeveroistočno od glavnoga grada, ali izvor nije rekao ima li preživjelih.

Vojnici i helikopteri NATO-a tražili su ga otkako je nestao nakon što je zbog snijega preusmjeren s kabulskoga aerodroma.

Zrakoplov s 96 putnika letio je iz grada Herata na zapadu zemlje, u Kabul.

Navodno je oko 15.50 zatražio kontakt s kontrolnim tornjem, potom se sat vremena nije oglašavao, a onda je stupio u kontakt s kontrolnim tornjem u Peshawaru, u susjednom Pakistanu, zatraživši dozvolu za slijetanje.

"Peshawar nam je javio da zrakoplov nije sletio", rekao je financijski kontrolor Kam Aira i brat vlasnika Attila Kamgar, naglasivši kako je tvrtka zatražila pomoć od pripadnika ISAF-a u pokušaju lociranja zrakoplova.

Najmanje sedmero putnika bili su stranci, a šestero od osmero članova posade bilo je iz Kirgistana, rekao je zamjenik direktora Kam Aira Feda Mohammed Fedayi.

Zasad se zna da su među putnicima bile tri Amerikanke, rekao je predstavnik njihove tvrtke Management Sciences for Health u Kabulu William Schiffbauer.

Pročitajte više