provaljeno u društvo hrvatskih književnika - ukraden novac i mobitel

Tijekom božičnih blagdana nepoznati lopov provalio je u prostorije Društva hrvatskih književnika na Trgu bana Jelačića (DHK) učinivši štetu od oko 4200 kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija.

U DHK i restoran provaljeno je obijenjem ulaznih vrata u razdoblju od 24. do 27. prosinca, kada je i otkrivena provala. Provalnik je ukrao oko 3000 kuna iz prostorija DHK te mobitel i oko 200 kuna iz restorana, dok su netaknuti ostali dokumenti i računalo DHK-a.

Policija je na konferenciji za novinare također potvrdila da je nepoznati počinitelj sinoć oko ponoći napao novinara tjednika ´Globus´ Marka Cigoja, srećom bez težih ozljeda.

Cigoj je bez ikakva povoda napadnut u blizini redakcije, a nepoznati ga je dva puta udario šakom u glavu. Kada je od udaraca novinar pao na tlo, napadač je bez riječi otišao.

Policija traga za počiniteljem, starim između 38 i 45 godina, visokim oko 170 do 175 centimetara, neobrijanim i zdepaste građe te odjevenim u crnu kožnu jaknu.

Također, policija nije mogla sa sigurnošću reći radi li se o napadu na novinara ili o nasilničkom ponašanju pojedinca s kakvim se policija svakodnevno susreće.

Pročitajte više