Provjeravaju se navodi o sudjelovanju Tomislava Nikolića u zločinima u Antinu

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA policija provjerava navode objavljene u hrvatskim i srbijanskim medijima da je zamjenik predsjednika srpskih radikala Tomislav Nikolić sudjelovao u ubojstvima nekoliko starijih osoba u Antinu, blizu Vinkovaca, dok je to područje bilo pod srpskom okupacijom, rekao je glasnogovornik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Miroslav Janić.

Za ubojstvo nekoliko starijih osoba koje su ostale živjeti u Antinu u doba srpske okupacije Nikolića je optužila nevladina organizacija Fond za humanitarna prava iz Beograda.

"Vukovarsko-srijemska policija u posljednjih desetak godina istražuje ratne zločine koji su u doba srpske agresije i okupacije Podunavlja počinjeni na tom području. Događaji u Antinu dio su te istrage i ostat će dok pravdi ne privedemo krivce za zločine koji su se događali u vrijeme okupacije Antina i hrvatskog Podunavlja", rekao je Hini Miroslav Janić.

Mediji su objavili iskaze stanovnika toga sela o mučenju i ubojstvima civila koji su bačeni u bazen, a jedan je siguran da je vidio Nikolića u Antinu jer ga je, kaže, Nikolić osobno natjerao u minsko polje. Beogradski mediji objavili su pak iskaz bivšeg dužnosnika Đinđićeve vlade da se sam Nikolić hvalio ubojstvom staraca.

Tomislav Nikolić srbijanskim je medijima izjavio kako nije istina da je sudjelovao u ubojstvima u Antinu za koja ga se optužuje.


Pročitajte više