Pucao na specijalce pa pobjegao u šumu

POLICIJA je organizirala potjeru za sudionikom navodne pucnjave u šumi pokraj sela Granice nedaleko od Našica.

Prema neslužbenim informacijama, do incidenta je došlo kad su braća Dlesk vidjela da šumari pokušavaju iz šume iznijeti drva koja su porušena dva dana ranije. Ne zna se tko je srušio drva, ali pretpostavlja se da su to učinili upravo Dleskovi, koji su policiji od ranije poznati po krađi drva za ogrijev. Nakon što su braća prijetili šumarima, a na jednom je stablu pronađena poruka "dobit ćete metak u čelo", pozvana je policija. Vinkov stariji brat, 41-godišnji Stjepan, i mlađi, 19-godišnji Damir, policiji se nisu odupirali, ali Vinko je pobjegao u šumu.

Vinko Dlesk se zatim, prema pisanju nekih medija, zabarikadirao u svoju obiteljsku kuću, koju su okružili osječki specijalci na koje je osumnjičeni navodno pucao pri pokušaju uhićenja. S njim se u kući nalazi majka Marija, koju Dlesk navodno drži kao taoca, te je policiji zaprijetio da će je ubiti ako se približe. Pregovori s Dleskom, koji je naoružan automatskom puškom, i najvjerojatnije u alkoholiziranom stanju, su u tijeku. Na terenu se, osim pripadnika specijalne policije, nalaze i djelatnici Policijske postaje u Našicama. Policajcima u pregovorima pomaže i najstariji brat Stjepan. Prema kući su navodno krenula i kola Hitne pomoći, ali još se ne zna ima li ozlijeđenih.

Dlesk je predvečer nekako uspio pobjeći iz kuće i skriti se u šumu u kojoj se i dalje nalazi. Policijska potraga je u tijeku, ali akciju otežava činjenica da je šuma vrlo gusta i da je Dlesk dobro poznaje. Ne zna se je li Vinko Dlesk i dalje naoružan.

No, glasnogovornica PU osječko-baranjske Edita Roterbauer ponudila je sasvim drukčiju verziju priče i kazala nam kako su mediji napuhali cijelu situaciju. Prema njenim tvrdnjama nikakve talačke krize nije bilo, a još uopće nije poznato je li Dlesk naoružan.

"Osumnjičeni je trebao biti priveden na izdržavanje zatvorske kazne zbog teške krađe na temelju dovedbenog sudskog naloga. U nijednom trenutku nijedan život nije bio ugrožen. Dlesk nije nikoga zatvorio niti je ikome prijetio. Zahvaljujući opremi policija će potragu za njim nastaviti tijekom noći", rekla nam je Roterbauer, te dodala kako je kraj u kojem se potjera odvija izrazito zabačen. Radi se o samo dvadesetak kuća na prostoru od deset četvornih kilometara, svaka je kuća okružena gustom šumom, a udaljenost među njima iznosi i do pola kilometra.

U Granicama je Dlesk poznat kao problematična osoba koja u pijanom stanju često izaziva nerede. Vinko Dlesk, kao i neki članovi njegove obitelji, već imaju nekoliko prijava, zbog krađe drva za ogrjev, a neslužbeno se doznaje kako je i majka Marija sklona alkoholu. Pripadnici obitelji Dlesk već godinama svojim ispadima teroriziraju stanovnike Granica.

J.C.
Foto: Arhiva

Pročitajte više