Pukovnik Grujić u H. Kostajnici obišao mjesto mogućeg groba ubijenog hrvatskog policajca Željka Alapića

PREDSTOJNIK Vladinog ureda za zatočene i nestale pukovnik Ivan Grujić u ponedjeljak je u pratnji gradonačelnika Hrvatske Kostajnice Davora Govorčinovića i predstavnika udruga iz Domovinskog rata obišao lokaciju Subanova otoka kod mjesta Slabinja na kostajničkom području gdje bi se prema dobivenim informacijama trebao nalaziti grob hrvatskog policajca Željka Alapića iz Stublja kod H. Kostajnice kojeg su pripadnici srpske paravojske odveli 14. listopada 1991. i ubili ga.

Subanovu otoku kao moguću lokaciju posljednjeg počivališta nestalog hrvatskog policajca Željka Alapića privatnom istragom otkrili su novinari "Vjesnika" Dragan Grdić i Branko Lazarević, kojima su ta saznanja iznijeli bivši hrvatski vojnik srpske nacionalnosti s kostajničkog područja, te bivši pripadnici srpske paravojske koji žive u Republici Srpskoj u Bosni i Hercegovini s kojima su novinari razgovarali u Bosanskoj Kostajnici, Bosanskom Novom i Prijedoru.

Obilasku mogućeg groba ubijenog hrvatskog policajca bili su nazočni i "Vjesnikovi" novinari koje su proteklog tjedna do Subanove otoke i moguće lokacije odveli svjedoci i pokazali gdje je, prema njihovim riječima, pronađeno tijelo Željka Alapića i gdje je pokopano. Tijelo Željka Alapića u listopadu 1991. godine zaustavilo se na obali rijeke Une kod mjesta zvanog Skela kod mjesta Slabinja, nakon čega su ga pripadnici srpske paravojske, prema izjavama svjedoka, prenijeli na Subanovu otoku i pokopali.

Pukovnik Grujić je izjavio da je na tom mjestu pronađeno puno indikativnih stvari koje ukazuju da bi na tom mjestu mogao biti Alapićev grob, najavio je da će ekipa Vladinog ureda za zatočene i nestale idućih dana pretražiti to mjesto, te ako se utvrdi da na njemu postoje posmrtni ostaci obaviti i ekshumaciju. Ako u probnim iskapanjima na toj lokaciji ne bude pronađeni posmrtni ostaci Alapića, Vladin ured će, najavio je pukovnik Grujić, u suradnji s policijom i pravosudnim tijelima poduzeti ostale mjere na otkrivanju njegovog groba.

S pukovnikom Grujićem je u H. Kostajnici razgovarala i supruga nestalog policajca Dragica Alapić.

Pročitajte više