pula - otkrivena velika skupina dilera

Policija je otkrila veliku skupinu ljudi za koje se sumnja da su se bavili zloporabom i preprodajom droge, od kojih je osmero uhićeno i privedeno istražnim sucima u Puli i Rijeci, priopćeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare u Puli.

Zajedničku akciju, koja je u kriminalističkoj obradi obuhvatila 31 osobu, uspješno su provele policijske uprave Istarske, Primorsko-goranske, Zagrebačke i Ličko-senjske županije uz pomoć MUP-a i županijskih državnih odvjetništava.

U premetačini stanova osumnjičenika zaplijenjeno je 1220 grama heroina, 76,7 grama kokaina i 412,5 grama marihuane, tržišne vrijednosti oko 20 tisuća eura.

Osim toga, zaplijenjen je i jedan pištolj sa streljivom, digitalne vage, te elektronski mikseri i preše koje se upotrebljavaju za pripremu droge namijenjene tržištu.

Jutros su pulskome istražnom sucu Županijskoga suda u Puli privedeni 26-godišnji N.N., 21-godišnji B.B. i 21-godišnji M.K., a 22-godišnji F.K. još se kriminalistički obrađuje. Svi su s pulskoga područja, rekao je načelnik istarske Policijske uprave Loris Kozlevac.

Načelnik Odjela za organizirani kriminalitet primorsko-goranske Policijske uprave Božo Barbarić je izvijestio da je riječki županijski državni odvjetnik protiv 20 osoba danas podnio kaznene prijave zbog zloporabe i preprodaje droge. "Neki su već u pritvoru, a ostali će večeras biti privedeni riječkoj istražnoj sutkinji", rekao je.

Barbarić je rekao da su u toj skupini zastupljene četiri razine narko-dilerske piramide, od uličnih dilera i dobavljača droge do glavnog organizatora, koji se smatra šefom mreže koja je raspačavala drogu koja je stizala iz Zagreba.

(Hina) dspo ln

Pročitajte više