Pula: Predstavljen ovogodišnji "Organum Histriae"

IZVRŠNA producentica međunarodnog festivala "Organum Histriae" Vedrana Koceić i ravnateljica Hrvatske glazbene mladeži sa sjedištem u Grožnjanu Dubravka Dujmović Kušan na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli predstavile ovogodišnji program 6. međunarodnog festivala, koji se od 31. kolovoza do 9. rujna održava u Grožnjanu.

Uz najavu ovogodišnjeg festivala, one su upozorile na financijske probleme zbog kojih prijeti gašenje tog projekta zaštite, obnove i revitalizacije orguljske baštine u Istri.

Koceić je istaknula da još uvijek nije uspostavljen pravovaljan odnos između organizatora projekta Istarske županije i Crkve kao vlasnika orgulja. S obzirom na to da je riječ o vrijednom projektu, očekuje se od tih institucija više razumijevanja, kazala je Koceić.

Rečeno je da će na ovogodišnjem festivalu tijekom deset dana nastupiti isključivo poznati orguljaši koji će koncerte imati u cijeloj Istri, a na prvom 31. kolovoza u Grožnjanu nastupit će studenti Muzičke akademije u Zagrebu.

Publici će se, među ostalim, predstaviti španjolska orguljašica Silvia Marquez Chulilla koja će nastupiti u pavlinskom samostanu svetoga Petra u Šumi te portugalski orguljaš Antonio Duarte koji će se predstaviti u pulskoj katedrali.

Pročitajte više