Pula: predstavljena nova koalicija za Pulu

Predsjednik Istarskoga demokratskog foruma (IDF) i pulski gradonačelnik Luciano Delbianco predstavio je danas dio izbornog programa koalicije koja će izići na lokalne izbore u gradu Puli, i u kojoj su osim IDFa Hrvatska socijalnoliberalna stranka (HSLS), Liberalna stranka (LS) i nezavisna "Lista za Pulu".

On je na konferenciji za novinare izrazio uvjerenje kako će ta koalicija pridobiti najveće povjerenje birača u Puli jer je, drži Delbianco, jedna od glavnih političkih snaga u najvećem istarskom gradu na idućim lokalnim izborima.

"Nema sumnje da ćem nam koalicija IDS-SDP biti najveći takmac, t.j. protivnik. Međutim mi želimo nastaviti započete razvojne projekte u ovome četverogodišnjem mandatu i upravo će se naš izborni program dobrim dijelom temeljiti na kontinuitetu onoga što smo započeli za našeg mandata", kazao je Delbianco.

Dodao je kako će se buduća gradska vlast morati pozabaviti pitanjima gradnje pulske plinske mreže, kanalizacijskog sustava i glavnoga gradskog odlagališta. Uz toga, dodao je Delbianco, treba dovršiti gradski stadion i izgraditi gradski bazen .

Član "Liste za Pulu" i predsjednik Gradskog vijeća Livio Bolković podsjetio je kako je sadašnja gradska uprava, kad je došla na vlast, zatekla pet javnih poduzeća u velikim gubitcima te kako su do kraja 2004. sva javna poduzeća, osim "Vodovoda", sanirana i ona, kako je rekao "sada ne posluju s gubitkom".

"Jedna od važnih zadaća bit će upravo daljnji oporavak javnih poduzeća, a osim toga gradska će se uprava morati decentralizirati, t.j. dati veće ovlasti mjesnim odborima", kazao je Bolković.

Odgovarajući na novinarske upite Delbianco je najavio kako će IDF izići sa svojom listom i na izbore za županijsku skupštinu. Očekujem da jedna stranka ne će moći samostalno sastaviti županijsku vlast, kao što je to do sada činio IDS, istaknuo je, izrazivši nadu kako će i IDF sa svojom listom pridonijeti da se taj, kako je kazao, "IDS-ov monolitni blok poljulja i prekine u Istri".

(Hina) xdspo yln

Pročitajte više