Puljak napao Milanovića: "Sad se sjetio probuditi iz zimskog sna"

Foto: Index, Hina

IVICA Puljak iz stranke Pametno oštro se obrušio na premijera Milanovića nakon što je bivši premijer jučer putem Facebooka dao podršku Borisu Jokiću u nastavku kurikularne reforme.

"Kurikularna reforma se mora nastaviti. Naša Vlada postavila je okvire i omogućila stručnjacima da rade na jednoj od najvažnijih reformi u povijesti Hrvatske. Nemam ništa protiv toga da g. Boris Jokić nastavi voditi reformu. Od rujna 2015. zaposleno je 450 mladih znanstvenika. Tako je radila naša Vlada. Još ih je 800 trebalo biti zaposleno, ali to je stalo. Nije bilo razloga da se to stopira, ali ova smijenjena Vlada HDZ-a i Mosta bila je potpuno izgubljena", napisao je jučer Milanović što je izazvalo današnju reakciju Ivice Puljka.

"Vidim da se Milanović probudio iz zimskog sna i sada su mu puna usta obrazovanja. Čak je počeo spominjati da će on vratiti Borisa ponovo u igru, što bi mi iz Pametnog mogli, da smo uskogrudni kao oni, proglasiti krađom ideje. A dok je bio predsjednik vlade obrazovanje i znanost mu nisu baš bili prioritet. Pametno je jedini garant da će obrazovanje postati uistinu temelj društva. I da će se reforma provesti baš onako kako je to zamišljeno, što će predstavljati jednu novu sliku moderne i građanske Hrvatske", napisao je Puljak.

Pročitajte više