Puljak odgovorila Batarelo: "Kako vas nije sram, htjeli ste političku trgovinu!"

Foto: FAH

NIJE DUGO trebalo čekati odgovor Marijane Puljak, predsjednice stranke Pametno, na prozivku splitske dogradonačelnice Aide Batarelo, koja je kazala da se škola na Pazdigradu gradi jer je Grad osigurao novac, odnosno, ubacio investiciju za školu u gradski proračun, kojeg Puljak i njezini vijećnici nisu htjeli podržati.

"Nismo politički trgovci, niti ćemo to ikada biti"

"Ne znam jeste li još uvijek članica SDP-a jer nitko ne zna što je s tom strankom u Splitu, postoji ili ne, ali ovaj vaš istup o školi Pazdigrad točno je u maniri stranaka koje vladaju Hrvatskom posljednjih 26 godina. Za vas je osnovna škola bila i ostat će samo predmet najgore političke trgovine. Ovako vi razmišljate: "Mi vama školu, vi nam podršku za proračun", bez obzira na četiri milijuna kuna za uređenje trga u centru grada dok dijelovi Splita još nemaju ni osnovne uvjete za život, vodu i kanalizaciju, bez obzira što gradimo Turističku palaču namještajući natječaj svojim stranačkim prijateljima i bez ikakve računice dajemo gradsku gradsku imovinu na dugogodišnje plodouživanje i niz drugih crnih rupa koje se vide iz aviona. Sve ste to htjeli provući kroz taj proračun u zamjene za ruke za školu Pazdigrad. Nažalost, uspjelo vam je uz pomoć drugih vijećnika koji su pristali na vašu trgovinu i dizali ruke u zamjenu za kafiće na Žnjanu, zalogajnice uz prometnice, zaposlenja rodbine po gradskim firmama. Mi nismo politički trgovci niti ćemo ikada biti", uzvratila je Puljak.

"Zaokrenut ćemo Hrvatsku, htjeli vi to ili ne"

Kaže kako su predlagali model financiranja kojeg je gradska vlast isprva odbila s gnušanjem, da bi godinu dana kasnije ipak postupili po tom modelu.

"Izgubili smo godinu dana zbog vašeg nerada, a 20 godina ovaj je grad izgubio radi svih gradskih vlasti koje se jednako odnose prema obrazovanju djece. Sedam tisuća stanovnika i 550 djece čeka školu 20 godina! Da, stranka Pametno je izrasla iz borbe građana za osnovnu školu u svom kvartu. Izrasla je iz građanskog aktivizma i otpora građana protiv svih vas koji tako razmišljate, kojima je trgovina i osobni interes jedini cilj bavljenja politikom i zbog toga ste nam državu doveli na rub provalije. Dosta je bilo. Zaokrenut ćemo Hrvatsku, htjeli vi to ili ne, a vi i dalje trčite po hodnicima i hvatajte vijećnike koji će vam u zamjenu za kafić dignuti ruke za taj i takav proračun. Zar vas nije sram?", poručila je Puljak Batarelo. 

Pročitajte više