Pulski ids upozorava na "nerealno trošenje" gradskog novca

PREDSJEDNIK pulskog IDS-a Valter Drandić na današnjoj je konferenciji za novinare upozorio na, kako je rekao, nerealno trošenje proračunskog novca grada Pule.

"U izvještaju Državnog ureda za reviziju stoji kako je lani ostvareno za 65 milijuna kuna ili 26,4 posto manje prihoda i primitaka, a na to je IDS upozoravao", rekao je Drandić.

Pozivajući se na nalaze državne revizije, Drandić je rekao kako je gradska vlast upozorena da mora voditi računa o preuzimanju novih obveza kako ne bi došlo do blokade funkcioniranja grada.

"Usprkos takvim upozorenjima, sadašnja pulska vlast samo se za dva projekta - rekonstrukciju Doma mladosti i sanaciju odlagališta otpada Kaštijun - namjerava zadužiti za čak 178 milijuna kuna", ustvrdio je Drandić.

Drži nedopustivim što će se za rekonstrukciju pulskog Doma mladosti povodom Europskog boksačkog prvenstva potrošiti čak 12 milijuna eura, i to na način da će izvođači radova, tvrdi, protuzakonito dobiti pravo gradnje čime će postati vlasnicima objekta.

Drandić smatra krajnje neprihvatljivim što će nakon završetka projekta grad vlasnicima morati plaćati mjesečni najam od 100 tisuća eura tijekom idućih deset godina.

Također spornim Drandić smatra planiranu sanaciju pulskog odlagališta otpada Kaštijun koja će stajati 10 milijuna eura. "Sanacija je povjerena talijanskom partneru, i to prema ugovoru koji nikada nije stupio na snagu", ustvrdio je.

(Hina) bžuž ln

Pročitajte više