Pupić: RSRH nema pravo štrajkati dok je mirenje u tijeku

Predsjednik Pregovaračkog odbora sindikata u kolektivnim pregovorima s Upravom THTa Josip Pupić priopćio je danas da Republički sindikat radnika Hrvatske (RSRH) nema pravo štrajkati za vrijeme trajanja postupka mirenja koji je u tijeku.

"Proces mirenja traje i bit će završen, uspješno ili neuspješno, 17. svibnja, a do tada se nastavljaju pregovori jer je HT prihvatio svih sedam najvažnijih zahtjeva sindikata", ističe se u priopćenju Pupića, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija.

Također se navodi da sindikati uključeni u pregovore, prema Protokolu o pregovaranju, ne mogu najavljivati i organizirati industrijske akcije za vrijeme pregovora, već tek po okončanju procesa mirenja.

Pregovori oko KU-a prekinuti su u petak, 15. travnja, jer su ponude Pregovaračkog odbora HT-a bile neozbiljne i neprihvatljive, a budući da poslodavac do 20. travnja nije odgovorio na sindikalne zahtjeve, u suradnji s Gospodarsko-socijalnim vijeće započeo je proces mirenja, navodi u priopćenju.

(Hina) pp/xmt ymd

Pročitajte više