Pusić: HNS podupire ključne ciljeve premijera Sanadera

PREDSJEDNICA Hrvatske narodne stranke (HNS) Vesna Pusić održala je danas u Zadru konferenciju za novinare na kojoj je poduprla ključne ciljeve premijera Ive Sanadera, a to su, rekla je, težnja k Europskoj uniji, suradnja s nacionalnim manjinama i ustrajnost u razvojnim projektima.

U praktičnom dijelu politike nove vlasti, međutim, ima pogrešaka, nesnalaženja i nesposobnosti, istaknula je Vesna Pusić i u tom je kontekstu spomenula slučaj Čačije, te imenovanje dvoje pomoćnika ministrice Jadranke Kosor protiv kojih je vođena istraga.

U nastavku konferencije za novinare predsjednica HNS-a je rekla kako vjeruje da će u daljnjem političkom djelovanju i stranke na vlasti i one u oporbi poduprijeti prijedlog HNS-a da se gradonačelnici i župani biraju neposredno.

Kad je riječ o djelovanju HNS-a u Zadarskoj županiji, predsjednica HNS-a je najavila da će njezina stranka u svakoj općini osnovati svoju organizaciju. "To je nužno za podizanje rejtinga stranke, a nedostatak općinskih organizacija u svim općinama je, uz ostalo, razlog da je broj glasova za HNS na posljednjim izborima bio manji od očekivanog", istaknula je predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Pročitajte više