pusić: odgovornost za privatizaciju preuzeli sdp i hss

Hrvatska narodna stranka (HNS) protivila se poništenju međunarodnog natječaja za prodaju ´Sunčanoga Hvara´, izjavila je danas na konferenciji za novinare u Čakovcu predsjednica HNSa Vesna Pusić, ocjenjujući da je time učinjena ´višestruka šteta´.

Predsjednica HNS-a rekla je da su SDP i HSS na sebe preuzeli odgovornost za privatizaciju, te ustvrdila da se ´rezultati vide na primjeru ´Sunčanoga Hvara´´.

´Mi za takav razvoj stvari ne preuzimamo odgovornost, a niti se slažemo da se važne stvari rješavaju samo bilateralnim stvarima SDP-a i HSS-a´, kazala je Vesna Pusić. Procijenila je da će nakon idućih parlamentarnih izbora ´HNS imati daleko veću ulogu u vlasti´.

Predsjednica HNS-a, koja je danas u Čakovcu također predstavila stranački program ´nove javne uprave´, podsjetila je da je ta stranka u saborsku proceduru poslala prijedlog zakona o lokalnoj i regionalnoj samoupravi i prijedlog zakona o izboru predstavničkih tijela lokalne i regionalne samouprave.

Istaknula je kako vjeruje da će ti prijedlozi sada dobiti potporu koalicijskih partnera, koju nisu imali u ožujku 2001. godine.

Potpredsjednik HNS-a Dragutin Lesar rekao je da se programom ´nove javne uprave´ želi poboljšati stanje na svim mjestima, u svim državnim uredima i institucijama, od dječjeg vrtića do Vlade i Hrvatskog sabora.

Pročitajte više