Putem nove Facebook aplikacije možete se oprostiti od voljenih nakon što umrete

MOŽDA ste čitali priču o muškarcu koji je za obitelj i prijatelje pripremio blagdanske čestitke iako je umro nekoliko mjeseci ranije.

Zahvaljujući Facebooku sada imamo i internetsku verziju posthumnog oproštaja u aplikaciji "Ako umrem", koja vam omogućava da nakon svoje smrti na profilu objavite oproštajne poruke i video snimke za najdraže, piše portal Adweek.com.

Stvar je poprilično jednostavna. Napišete ili snimite svoje oproštaje, učitajte ih u aplikaciju i zatim odaberite tri prijatelja od "povjerenja" koji će potvrditi vašu smrt.

Jednom kada je vaš odlazak s ovog svijeta potvrđen vaši će postovi biti objavljeni, a svi će vas vaši virtualni prijatelji moći oplakivati i "lajkati" vaše posljednje riječi.

Cijela priča pomalo je morbidna, no ne sumnjamo da bi se ljudi s vremenom mogli "ufurati" i u ovu novotariju, ako ona bude postavljena na jedan respektabilan i sentimentalan način.

Nažalost, aplikacija ne zna razabrati granicu, te u jednom trenu za posljednje riječi predlaže ostavljanje omiljenog vica ili rješavanje starih nesuglasica. Ako je takav slučaj, možda je bolje da ste, kako kažu autori, uistinu mrtvi.

Pročitajte više