PUZ zaprimo lažnu dojavu o podmetnutoj bombi

POLICIJSKA uprava zagrebačke (PUZ) jučer u 13,57 sati dobila je lažnu dojavu da je u njihovoj zgradi u ulici Matice Hrvatske 4 podmetnuta bomba, rečeno je danas na konferenciji za novinare u PUZ-u.

"U zgradi je bomba. Imate pet minuta da napustite zgradu", glasila je prijetnja nepoznate osobe. Lociranjem signala utvrđeno je da poziv upućen mobitelom s područja Istre.

Pregledom zgrade utvrđeno je da je dojava o postavljenoj bombi bila lažna, a i sustav zaštite je takav da je tu nemoguće postaviti bombu, rekao je operativni analitičar PUZ-a i v.d. glasnogovornik Davor Tor.

Danas su u policiji rekli da jučer prije utakmice Inter-Dinamo u Zaprešiću nije bilo nikakvog sukoba policije i navijača Dinama, kako je, kako su kazali, krivo protumačeno. Policija je spriječila ulazak na stadion navijačima koji nisu imali karte i oni su se povukli, rečeno je.

Jučer je na stadionu u Zaprešiću bilo oko 4.000 gledatelja, a policija je na razgovor privela 14 osoba zbog narušavanja javnog reda i mira, vrijeđanja policijskih službenika, alokoholiziranosti, neposjedovanja osobnih iskaznica. Jedna zapaljena begalka bačena na odvodni oluk teniskog centra u sklopu stadiona napravila je manju materijalnu štetu, rečeno je u PUZ-u.

Inače, jučerašnji dan bio jedan od najmirnijih dana u Policijskoj upravi zagrebačkoj u ovoj godini, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u PUZ-u. Policija je zabilježila 27 kaznenih djela, gotovo sve provale i krađe, od kojih se jedna ubraja u drske - 51-godišnjoj portugalskoj državljanki sinoć je tijekom šetnje po gradu nepoznati mladić oteo torbicu.

Prometna policija je tijekom vikenda utvrdila 1.500 prekršaja vozača - 614 prekršaja zbog prekoračenja brzine, 150 prekršaja zbog neupotrebe sigurnosnog pojasa i 130 prekršaja zbog alkoholiziranosti vozača.



(Hina) xbma yjn

Pročitajte više